Veřejná diskuze > Pro nováčky

indikátory

<< < (10/12) > >>

Stanicio:
No chyba je, ze ty das info az po tom, co to zadas, zkus se zeptat pred tim. Ale nepis jen, dal bych tam long co vy na to. Ale napis, dal bych tam long, z toho a toho a toho a toho duvodu. Tim totiz nemuz uhnout z argumentu a sam sebe balamutit pak, ze jsi to tak a tak myslel. Neni to buzerace, ale opravdu dobry pristup pro tve dobro. Sam vim, jak je psychyka hlodava potvora a pak sem sebe obalamutis, zes to myslel tak a tak a to druhe nebylo az tak podstatne a najednou uz obelhavas sebe. To je spatne sazmorejme. Hezky si to napsat co te k tomu vedlo a nemas se na co vymluvit. Mrkni se na ty nase signaly co posilame, tam je to i s vysvetlenim proc tomu tak je a nikdo pak nemuze rici, ze jsme to mysleli jinak. Tak to proste v tu dobu bylo a nejede pres to vlak je to uz napsane.
Protoze jinak neni moznost ti nejak rozume pak poradit.  A kdyz to podas takto, tak ti reknem treba, ze CCI bylo pod carou a tendecne klesajici, ze tam to longove neni, kanal zase longovy je, tedy mas tam rozpor a tedy nedavat tam treba ten long. Jenze takto nevime, ktery presne okamzik tam byl videt, kdyz jsi to zadaval. Ono zpetne analizovat vstup je jednoduche, protoze vidis uz co to udelalo a nehodnotis vstup, ale uz beres v uvahu i aktualni situci nebot te to chte nechte ovlivni. Ackoli se snazime urcite to jakoby nevidet.

A nezapomen, jak psal Ondra, cim vice dobrych duvodu ke vstupu, tim mensi riziko pripadne ztraty. Takze ne jen jeden argument, jak presne Ondra uvadel.

Petr1234:
Pánové mám další začátečnický dotaz , znáte někdo tento indikátor -EMA Cross Trader: ? Je k něčemu , našel jsem ho na prodej za necelé 2000 Kč. Dá se někde stáhnout zdarma ? Děkuji Petr1234

Stanicio:

--- Citace: Petr1234  Čt 28 Duben 2011, 14:24:00 ---Pánové mám další začátečnický dotaz , znáte někdo tento indikátor -EMA Cross Trader: ? Je k něčemu , našel jsem ho na prodej za necelé 2000 Kč. Dá se někde stáhnout zdarma ? Děkuji Petr1234

--- Konce citace ---

Ja se divim, proc furt hledas nejaky Black box (cernou skrinku s neznamymi vstupy a vystupy)? Takovych "zarucene ziskovych" systemu ti programator za mesic napise 10. Mas tam dokonce nekdy i vraceni penez, coz zase vetsinou nefunguje a kdyz ti to nahodou ten mesic dva funguje, tak to zpropagujes dal a prodejce ma dalsi prachy jen z prodeje.

Vazne poloz si jedinou logickou otazku. Kdyz ten system je tak vydelecny jak uyvadeji jeho statistiky, proc ten tvurce prodava ten script dal? Protoze vydelkem z chodu scriptu musi vydelavat tolik, ze nema zapotrebi cokoli zverejnovat a riskovat, ze trh na tu situaci zareaguje a pouzije jeho myslenku a jemu prestane script pak fungovat.

Je to opravdu jednoducha otazka a jeste jednoduzsi odpoved. Nespolehej se na druhe, nauc se sam reagovat na trh a kdyz uplne vsechn pujde proti tobe, budes minimalne vdycky vedet, proc jsi pripadne prodelal, nez kdyz spustis script a bude cekat zda se to otci k lepsimu, ale nikdy nebudes vedet proc se to stalo.

Krizeni MA prumeru je dokonce strategie primo v MT4 jako ukazkovy script i  popisem (mj, nefunguje nijak zavratne) nedivil bych se kdyby to bylo jen nejak upravena myslenka a draze prodavana duverivym traderum.

v googlu j etoho kybliky na ten dotaz, netusim o co presne ma jit http://www.google.cz/search?q=EMA+Cross+Trader&rls=com.microsoft:cs&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=0&qscrl=1

Miloš:
Ahoj,
jsem začátečník a rád bych se Vás zeptal na platnost TL. Pro příklad si vypůjčím graf od Ondry (snad mu to nebude vadit).
V bodě D, u svíce kde je červený obdélník, je jasně vidět prolomení TL. (Ve všech materiálech je popsáno, že pokud dojte k uzavření ceny nad/pod TL, S/R, tak tyto úrovně přestávají platit a je potřeba je znovu překreslit). Takže v tuto chvíli kdy uzavřela svíce by se měla TL překreslit. Ale jak? Tak jak jsem ji namaloval červeně nebo už je to změna trendu a měla by se kreslit tak jak je ta modrá? Dopředu říkám, že ta modrá se mě vůbec nelíbí a zdá se mě taková divná. Pokud by to nebyla změna trendu, tak kam by musela cena jít, aby to byla změna trendu na tomto TF. Zkuste prosím brát graf jen do té svíce kde je ten červený obdélník (v tento moment totiž nikdo nemohl vědět, že se cena opět vrátí pod TL).
Dost v tomto plavu a nejsem si jistý jak to mám dělat, takže děkuji za každou radu.

Miloš

Stanicio:
Ono to mate celkem jednoduche, zapomente na materialy, nic na grafech neni dobre ani spatne, vse kreslite sam a tak neni nejmensi duvod se tim trapit, ze to nekdo presli tak a nekdo jinak. Jen se snazite si to namalovat tak jako nejvice ostatnich lidi za predpokladu, ze pojedou stejnou taktiku jako vy.
I tady na foru se na tom neshodneme a to jen hrozna malinky zlomek trhu.

Musite si proste najiti to sve co chcete na grafu videt to si zakreslit a pak podle toho obchodovat.

Ja nastinim svuj pohled na vec ktery ale taktez ne vzdy dodrzuji.
Jedno z dobrych pravidel rika, ze TL by mela mit alespon 3 operne body, pokud je nema je to jen orientacni TL. Tohle ne vzdy dodrzuji. ve vasem pripade na svicce D nelze zakreslit nic, jelikoz nemate ani druhy operny bod, mate jen prvni ten na tom A. Tim pro vas ohledne toho co chcete vedet jen ke svicce D skoncilo a nic nekreslite a cekate.
Druhy operny bod je videt nekde az na svicce E, kdy uz je vyprofilovany vrchol ktery jde pro TL pouzit.

Tak jako tak ja osobne treba TL stare nemazu az do neaktualnosti a tu prvni TL bych tam nechaval zcela urcite az jeste dal za bod H, protoze pro me i kdyz je prorazena je stale aktualni silna linie jelikoz se z ni pri prurazu stava supportni TL. Coz se pak i na svicce F potvrdilo, ze bych mel dobre.

On nikdo vam opravud nerekne co je dobre, zvlaste TL jsou desne subjektivni veci, stejne jako trouhelniky range pohyby, protoze TF je x a pohledu traderu jeste vice.
Takze je potreba si kreslit a kreslit a kreslit az najdete to co v tom grafu vy sam vidite.  Amaterialy co stete nebo vidte na foru slouzi pro prvotni predstav ne jako dogma, rpotoze by vam to stejne v tradu moc napomohlo.
Casem uvidite ze vse co jsem nasúal je pravda a ze uz ani zadne TL nebudete potrebovat kreslit, nebot je uvidite na grafu i bez nich jen co s ena graf podivate. A kdyz je zakreslite, tak je tam mate pro potvrzeni toho, co jste tam videt predtim, aby jste se "nemohl" vymlouvat az se vam to bude zdat ze je to spatne.

Ale i tak ze prekreslite mraky car, jak vam prestanu platit, je naprosto normalni.

p.s. ta modra cara co se vam nelibi je naopak velmi hezky prudky pohyb a urcite bych tam po nejakem naznaku ustaleni daval short jak by tu modrou prorazelo.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi