Veřejná diskuze > Pro nováčky
indikátory
Miloš:
Děkuji za odpověď. Takže ta červená TL je neplatná i když jsou tam tři doteky?
Stanicio:
To je vec nazoru vy berete spike jako dotyk, ja spike jako dotyk neberu. Pouzivam CLOSE nebo OPEN ceny protoze pokud jedete na prurazy ani jinou moznost nemate. Pokud pouzivate spike, tak musite naopak obchodvat jiz pohyby pres caru a ne zavreni nad (pod) carou. Ale to je zase vec nazoru, nekdo pojede jak cary na spikach a k tomu zavirani nad pod carou.
Sam uvidite, co vam vychazi lepe pro oko. V pripade close a open cenach se vam cara meni podle pouziteho TF a nebyva to malo, ale co ja mam nasledovano je pro me presnejsi. spike je klidne i nahodny pohyb pred hlavnim pohybem a me odfiltruje spoustu balast co je na grafu.
Takze a meho hlediska ta cervena nema dva dotyky tak jak je namalovana (musely by jste ji vlevo dat dolu a z vaseho ano. takze u me to neni jeste nijak zasadni trendova cara kdezto u vas uz to bude platna.
Tady vidite, jak jsem psal predtim TL je desne subjektivni vec a co trader to nazor. k tomu prectete dalsi literaturu a mate z toho gulas :( . Jak jsem psal zkuste se oprostit od literatury (nerikam zavrhovat, literatura je dulezity zdroj, jen na ni proste ted nemyslet, delate totiz price action techniku) a kreslete si sam zpetne na grafu a sledujte kde by jste tu caru udelal. posunte si graf klidne nekam na rok 2008 a postupne po svickach si kreslete cary a nechavejte je tam pak je smazete a testujte, zda ten vas nakres sedi pro vasi strategii ci nikoli. A to vas nauci vic jak dvacet knih.
Zkuste si to s temi tremi dotyky, ci s dvema dotyky a na ruznych TF, doporucim na EURUSD ne mene nez 1H ci idealne vetsi 4H. a pak si to treba jeste zkuste na GBPUSD jiny graf zatim neberte.
klidne si to projdete jednou a pak se vratte vse vymazte a zase zakreslete znova. Jak ziskate grif ua budete vedet, ze to co pisi je dle me jedna z nejlepsi metod jak se naucit kreslit.
Protoze si zaroven urcite kam chcete aby to doslo a jaky by jste tam daval SL. piste to treba i na papir, aby jste se pak nemohl vymlouvat cze by jste to tam nedaval ;). Tahle ukazka kresleni bude i soucasti naseho webinare co pripravujeme.
Miloš:
Tak guláš z toho v hlavě mám, to je pravda :( A to ani nemluvím o S/R úrovních. Tam je to pro mě ještě větší hrůza.
Jinak děkuji za ten nápad se zakreslováním zpětně do grafu a následné kontroly. Propojím si dva body, udělám paprsek a budu posouvat po svíčkách (F12) a snad uvidím co a jak dělat.
K tomu webináři, bude to veřejný nebo jen pro VIP členy? A bude třeba zařazen do nějakého archívu k pozdějšímu zhlédnutí?
Stanicio:
Od toho se tu snazime, abychm dokazali napsat napad, jak to zkusit udelat a mit moznost neceho dosahnout.
To s tim posouvam jste pochopil presne i tu F12. Je to nadherny zkusob jak se to naucit a ani moc extra navadi, ze cena je vice mene znama. To ze to clovek nevidi napravo je dostatecny pro ten zaklad a hodne to dokaze pomoci.
A sam uvidite, jak moc budete nejisty co zakreslit a jestli to obchodovat a to je dobre, protoze by vam to melo prinutit premyslet komplexne a ne jen jaka cara se kam zakresli. sama cara o sobe nic neobchoduje je to jen vizualni pomucka. Zkuste ale moc nesvindlovat ;) obelhaval by jste jen sebe a v budoucnu to ocenite, zkuste proste jednat, jako by to bylo opravdu online.
Webinar nebude jen pro VIP tech tu zas tolik neni (asi 3 pokud se nepletu) ;). Ale bude to ucite v zacatku jen pro Registrovane LIVE obchodniky na ceske a slovenske podpore a podle poctu mist (i webinar ma sve omezeni) uvidime, zda rozsime i dal, ale zatim je to planovane jen pro ty co tu obchoduji LIVE.
Vzhledem k tomu, jak se bezne odcizuji veci na internetu, nepredpokladame, ze bychom verejne davali to co je bonusem pro nase obchodniky nekam primo na net, to si myslim, ze se da celkem pochopit. Navic to chceme udelat interaktivne a hodne osobne, kdy se zapoji i druha strana ke komunikaci k vykladu a nebylo by zrovna vhodne uverojnovat veci co pisi ci rikaji ucastnici. Mame to zatim jako novinku, tazke s eto musi trochu vyprofilovat a neco s emozna i zmeni, ale uvidime, myslim, ze to je neco co muzeme jako bonus nabidnout.
Miloš:
S odcizováním z internetu máte pravdu. To je bez debat. Pokud to bude jako bonus pro LIVE obchodníky tak to je taky bez debat. Ovšem co mě trochu zarazilo je to, že pokud někdo už obchoduje za peníze tak by měl umět zakreslit TL,S/R,FIBO atd. A to bez mrknutí oka, prostě automaticky. Měl by už mít vypracovaný OS. Jinak to není obchodník ale gambler. Já osobně bych si zatím nedovolil otevřít účet byť i centový, protože výše popsané věci neumím. Přesto ten webinář by pro mě jako pro začátečníka měl obrovský význam.
Jinak moc děkuji za odpovědi!!!!!!!!!
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi