Tak já byl na tom s matematikou blbě ostatně jako s více věcma, když to vezmu kolem a kolem, tak žádnou věc neumím pořádně, takže se bohužel nemůžu pyšnit s ničím, ale ať počítám jak počítám - když budu mít 250USD, tak 2%MM je 5USD. Když si určím SL na 50pip a zisk 30pip denně = 150pip týdně a to mi vychází 15USD za týden, takže ten fígl, který by mi vynesl 45USD za týden mi uniká.
Další problém, který mi uniká je, že pro výpočet MM je potřeba si stanovit SL, který já z několika důvodů zásadně nezadávám, ale abych si to správně vypočetl, pochopil jsem, že je potřeba si jej stanovit.
A abych dodržel 2%MM, znamenalo by to, že bych musel pokaždé kdyby šla cena -50pip kontrakt zavřít. Když se pohne -100pip, už to přece nejsou 2%, ale 4%. Když po -100pipech zadám ředění už to je 6% a když se to pohne dalších -100 pip, už by to bylo 16%. No a když by se to pohlo -400pip jako to bylo minulý týden na euru, tak se dostávám na celkem 48% s třema ředícíma kontraktama ředěných po 100pipech. A kdybych po těch -400 pipech zadal čtvrtý ředící kontrakt, dostávám se na rovných 50% a to je půlka účtu. Dejme tomu, že se udělá malá korekce, mezitím velkým pohybem je několik zpětných, takže se dá něco přidat, ale pokud by to byla nějaká větší korekce a šlo by to dalších (teď plácnu od oka) -200 pip a já bych vždy po 100 pipech ředil, tak po těch dalších -200 pipech je skoro po účtě. Takže takto jsem to pochopil já a proto už nemám odvahu jít do dalšího obchodování, protože za prvé nemám peníze, které bych mohl postrádat a peníze co mám použít nemůžu, nerad bych, aby se se mnou moje žena rozvedla. Za druhé když už bych šel do obchodování tak s minimálním SL aspoň 500 - 600 pip a za třetí, nejsem schopný se udržet na 30 pipech týdně, což je asi největší problém. I když se mi v minulosti povedli zajímavý kousky, byla to jen náhoda a ztráta posléze převažovala zisk.
Když budu trading ovládat třeba jako Ty, tak je to zase o něčem jiném, ale dokud prostě nebudu vědět kdy do obchodu vstoupit a kdy z něho vystoupit, je to jen otázka času kdy o ten účet zase přijdu. Jen je škoda, že mi tohle nedošlo dřív, ta vidina, že bych si mohl přilepšit jedním až dvěma tisíci měsičně mi zatemnila mozek a kdybych tenkrát ředil po třeba 80pipech, mohl ten účet ještě existovat.
Nepíšu to proto, že bych chtěl kritizovat co jsi napsal, já jsem ten poslední kdo by mohl něco kritizovat, jen se snažím nastínit to, co jsem pochopil po té, co jsi mi ukázal jak si správně vypočítat MM. Dokud si nebudu jistý, že dokážu udržet zisk nad ztrátou, nedokážu se přinutit začít obchodovat live.
No a jak teď koukám, tak moje strategie má zřejmě první ztrátovej obchod, protože ten pohyb co mi ukázala včera se koná až dnes, ale na dnešní den mi podle pravidel ukázala opačný pohyb. Ale kdo ví, třeba se to ještě otočí i když na H1 a H4 je to pro dnešní den jasnej short. Včera v deset večer se to tak nejevilo.