No to ma dva zasadni hacky proc to nepujde, minimalne jednoduse nepujde.
MT5 nema integrovaneho spravce historickych dat tak jako to ma MT4, protoze ty data uz jsou stahovany jinak pres brokera. Tedy nema integrovanu funkci import ani export.
Musi se tedy udelat datova konverze souboru mezi MT4 a MT5 nejakym jinym programem a kdyz se podivas na ulozene data v obou soborech jsou hodne odlisne formaty a zatim nevim o nikom, kdo by se piplal s konverzi techto dvou formatu mezi sebou. Posilam nahled obou dvou souboru v surovem textu.
Server MT5 bezi ale stejne samostatne, takze ty data pro MT4 jsou stejne jina i kdyz by se nemela az tak moc lisit, ale budou jina.
Z toho duvodu predpoladam, ze se tim nikdo nebude zabyvat kvuli vypadku par svicek co se neprekryvaji.
Osobne si myslim, ze je to moc prekombinovane. Kdyz testuji ja a musim z nejakeho pouzit hodne starsi data, ze je nemam jeste nactene prirozene, tak proste koncim s testem pred tou mezerou co tam je a nemam problem. Na testy vam to urcite bohate staci a kdyz mate normalni live platformu bezne spstenou, tak si tam pak spustite tester normalne, protoze uz ty data tam budou nactene jen je potreba na live neblbnout se stahovanim dat, aby jste videl, co se na platforme delo doopravdy. A tu mezeru si klidne muzete testnout tam, ty data by tam meli byt.
Pokud to s testovanim myslite opravdu vazne a dlouhodobe, spustte si platformu treba i demo upravte pocty zobrzovanych svicek v nastaveni a divejte se na grafy ktere chcete testovat i do historie a ty data se tam dostanou prubezne a budete mi nachystanou suprovou platformu pro testy. Zajiste vite, ze delat testy u jednoho brokera a obchodovat na jinem je nesmysl, ale to jiste nemusim pripominat, pouzit tedy demo od stejneho brokera.