Ono je to hodne individualni bude hodne lidi co bude radeji na MT4 a dalsi skupina zase pujde na MT5. Tezko rici, je to hodne odlisny a chce to uz neco vedet o obchodech, proto to ani nijak extra nepropagujeme. MT4 je urcite jednoduzsi, ale kdo chce ma tu moznost jet to LIVE neni tedy nikdo omezeny.
Osobne se na MT5 divam ze dvou pohledu.
--- prvni pohled je, ze moc nevyhovuje prave to slucovani pozic a celkove je prehled na pozice takovy "zmateny" kde se to hure odlisuje od sebe.
--- druhy pohled je zase ale opacny. Tento pohled je pro me velmi rozhodujici a MT5 jako takovou pro tuhle vec mam velmi rad. Uz jsem si na tuto vlastnost udelal neco jako obchodni strategii a posouvani vstupnich pozic je pro me v tomto pripade klicove a zatim se dost dari (zhodnoceni uctu o cca 120% od konce unora).
Takze z toho vypliva, ze na jednu stranu to rad nemam na druho to zboznuji.
Kazdopadne, se drzim toho ze pouzivam OBE platformy a kazdou si jedu na neco jineho, takze mi nakonec stav ze jede (a dlouho pojede) MT4 a i MT5 zaroven velmi vyhovuje. Bude to samorejme vec nazoru a kazdy se nejak rozhodne sam co bude chtit pouzivat a to je dobre.
Obrovska vyhoda je, ze v ramci jedne registrace na LiteForex ma obchodnik moznost mit jak MT4 tak MT5 zaroven a kolik jich potrebuje. Coz dava cas kazdemu si v klidu vsechno odkouset a jet naprosto odlisne strategie na cem potrebuje.