Veřejná diskuze > Pro nováčky

indikátory

<< < (8/12) > >>

Stanicio:
Mj. jak jsem tampsal, ze kdyz uz bych do toho sel tak spise 9720 tak uz by to bylo zavrene, dostali ze na 9717. Ale ani jeden tedy ani ten short ani ten long bych nejel bylo tomalo pipu, ale prave takove veci i kdyz je nejedes a das si tu praci to analizovat je vzdy potreba to nadale sledovat a povrdit si hypotezu nebo vyvratit.
Ted se potvrdila jak Ondrova tak moje teze. Ja tam jeste mel myslenku, ze by ten long tam byt mohl pozdeji, ale malo pipu uz to bylo takze bez vstupu. Tady viodis, jak ti i jednoduche pravidlo o velikosti zisku dokaze napomoci, protoze tim si zase odselektujes kontrakty ktere nejsou tak vyrazne na pocet procentualni uspesnosti.

Jak tedy pokracujes, slo ta na BE nebo se jeste drzis?

Petr1234:
Zdar Ondro tak jsem to hezky ustál , mám ale dotaz co jsi tímto myslel:predpokladam ze uz mas posunutej SL na BE + par pip a jses v neztratove pozici. Pak se muzes dockat jenom prijemneho prekvapeni.

No nevím co je to BE ? Dík za odpověd.

vawaver:
Pozdravujem Petre,

BE - BreakEven (doplnime do vseobecnych definicii sem )

Pre istotu sem dam male vysvetlenie o co ide na priklade, tak aby to pochopili aj ti co to este nevedia.
Breakeven je vlastne fyzicky dany Trailing Stop ktory nastavujeme na uz ziskovej pozicii tak aby sme uz z tohto aktualne prebiehajuceho ziskoveho obchodu pri zmene trendu nesli do straty.
Rozdiel medzi TrailingStop a Breakeven je ten ze pri Trailing Stope potrebujeme aby bola zapnuta platforma a tato funkcia si posuva SL samostatne a pri Breakeven prestavime SL manualne a mozeme vypnut platformu.

Priklad na EUR/USD
Vstupime do obchodu na Long na cene 1.3800 s PT 1.3870 a SL 1.3720. Cena medzitym stupne na 1.3850 a my sme v zisku ale uz nechceme riskovat ist do straty v dobre rozbehnutom obchode nakolko verime v Long. Vtedy manualne prestavime SL (StopLoss) z 1.3720 na 1.3805 to jest aj pri obrate si budeme na istom ze vypadneme so ziskom +5 pips. To jest BE je nastaveny na +5 pipov od vstupnej ceny.
Samozrejme opacne to plati na short.
BE si kazdy obchdnik individualne nastavuje sam, beznou praxou je ze BE byva nastaveny 3-5 pipov od vstupnej ceny.

Dufam ze som to vysvetlil dostatocne pochopitelne, pokial nie a je treba to znovu vysvetlit tak sa nehanbite a napiste. Dame si to na inom priklade.  :)

Stanicio:
Petr -- dostal jsi karmu nahoru prave za skutecnost, ze se nebojis se zeptat presne k veci. Prece jen nas tu nenapadne uplne vse a spousty terminu pouzivame uz leta a tak je bereme jako samozrejmost. A takoveto dotazy jsou presne to co te dokaze posunout dal. Mas tedy ode me bod.
Kolega uz to vyslevtli suprove, takze by to mohlo byt i jasne.

dedek:
Petre  -  kluci Ti odpovedeli za mne.

Jsem rad ze jsi to ustal ke sve spokojenosti. Zkusil sem dat "break even" do slovniku na SEZNAMU a docet jsem se zajimavy veci:

break even - vyjít (beze zbytku); krýt režijní náklady; krýt režii
break even analysis - analýza mrtvého bodu
break even chart - diagram rentability
break even point - mrtvý bod; práh rentability; hranice rentability

Ptej se na vsechno kolem FX. Vetsinou dostanes nekolik odpovedi z ruznych uhlu pohledu. To hned tak nekde nenajdes. Ostatne to plati i pro vsechny ostatni - mlcici vetsinu. Ptejte se a pokud znate odpovedi tak je sem dejte.

Maly test -  Kdyz dame hlavy dohromady ziskame:

a) Komplexnejsi pohled na danej problem
b) Vic prazdneho prostoru

Prvni hlasuju ja  - a) je spravne

Ondra

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi