Veřejná diskuze > Pro nováčky
indikátory
Stanicio:
Uz to nech jak to mas. Pokud ti to vsak vyhovuje takto a sedi ti hladiny tak to tak nech. jInak bych ji otocil jak jsem ti rikal vzhuru nohama.
kanal se kresli pres nastroj equidistant channel viz obrazek s ikonou "E" pak se ti nemuze stat, ze nebudes mit ty cary rovnobezne.
dedek:
A nez sem to cely sesmolil uz tady mas dve odpovedi, ale kdyz sem si s tim dal tolik prace tak to preci nevyhodim do kose:
Petre klesajici TrendLine spojuje vrcholy. Snahou je propojit co nejvic H jednotlivych svicek a neprotinat tela ostatnich svicek. Nebo jinak Tela vsech svicek musi byt pod TrendLine (u klesajici, u rostouci jsou tela samozrejme nad TL). Byva zvykem pozadovat minimalne 3 dotyky. 2 dotyky pouze signalizuji ze TL muze vzniknout.
Obr 1 - Prvni nastrel TL - cara bea paprsku ma 4 dobry dotyky, 1xje TL prostrelena knotem a hned dalsi svicka ma uchazejici dotyk (par pip musis tolerovat kolik tak to zalezi na citu a do toho prijdes).
Obr 2 - Cara s paprskem - no mne se libi a tak si ji trochu popiseme:
A - vychozi bod TL presny dotyk
B - prostreleni TL knotem - lze tolerovat a druha svicka je blizko - 2 dotyk
C - vidim 3 dotyky - celkem uz 5 dotyku
D - Prostreleni TL to je jeji oslabeni ale mame 5 dotyku a jedno prostreleni to je porad OK
E - TL funguje v režzimu Role Reversal (stala se resistenci z druhe strany) vidim 3 blizke dotyky - celkem 8 dotyky a jedno prorazeni ( ta rostouci svicka sla dolu GAPem a pak okamzite vyrostla zpet beru to jako prorazeni knotu, ktery se zapomnel vytvorit).
F - prorazeni zpet pod TL celkem 8 dotyku a dve prorazeni (Tam a zpatky)
G - Tady se trh TL leknul :)
H - vidim 4 perfektni a dva blizke dotyky takze celkem mame 14 dotyku a prorazeni tam a zpatky
Musim konstatovat ze tahle TL je velice dobra - ma urcite vic nez 3 dotyky.
Obr 3 - Udelame paraelni caru tak,aby se zase dotykala co nejvice svicek - tahle vysle opet paradne. (oznacis caru aby mnela 3 zvyraznene body. sipku mysky das na stredni bod, zmacknes klavesu Ctrl a pak levy tlacitko na mysce a popotahnes vzniklou paraelni linku kam chces)
Obr 4 - Na tom prorazeni udelame opet paraelni caru alespon s jednim dotykem - Takhle vzniknul paraelni kanal do ktereho muze mrska cena casem skocit. To se deje dost casto, nebo se oba kanaly spoji v jeden sirokej ...
Fibonaci Ti snad da nekdo jinej. Ja ho moc nepouzivam a tak se budu tesit taky se rad poucim
Ondra.
vawaver:
Ondro, toto bolo uz na vydanie publikacie. Podane a vysvetlene na jednotku. karma up :)
Stanicio:
Ondro dost dobra analiza ;)
Ja osobne pouzivam jak z psal vaw pred chvili spis close nez high, ale to zase souvisi se strategii jakou pak kazdy pouzije. Da se to malovat tak i tak a urcite by se naslo dalsich 10 zpusobu. Je lepsi si vzdycky osvojit vicero moznosti a podle toho ktereho paru si vybrat to co tam zrovna sedi.
Je to jak s fibem, to se da namalovat take hnoho a mnoha zpusoby a nait ten spravny pro konkretni par byva take dulezite.
dedek:
Kluci moc Vam dekuju. Tohle delam hlavne pro sebe. Trendovky a hledani klasickych tvaru (Trojuhelniky, kliny, HlavaRamena ...) se ucim priblizne rok a nemohu rict ze jsem se sebou spokojen (OBCAS UDELAM STRASNOU BLBOST). Proto ty maluvky davam do plena. Kazda poznamka je dobra. Tady jsem si krasne zopakoval metodiku.
Mate pravdu, kazdej si musi najit svuj osobni pristup a to nejenom obecne, ale i k jednotlivim TF a parum. Uplne obecne co vyhovule mne:
pod H1 techniku nedelam tam jde spis o nahodu. M15 lze pouzit pro upresneni vstupu.
na H1 pouzivam pro techniku C ceny (prepnu na linearni graf a tam se kresli techika jedna basen.
Na H4 a vyssi pouzivam ceny H nebo L.
Specialne pro H4 nekdy (spis dost casto) upravim linky podle C cen na grafu H1 a vratim se do H4. Kdyz takhle vznikly linky prochazi knoty tak je necham. Ale jestlize prochazi tely svicek H4 tak to vetsinou vratim zpet.
Tohle je muj zpusob, ktery mne vyhovuje. Samozrejme neni jediny. dame-li nekolik technik vedle sebe tak se budou lisit. Nekdy podstatne a pri tom budou vsechny spravne. Technika je individualni zalezitost ktera vyjadruje psychologii davu.
Taky mne ucili ze nezaviram na care, ale na 80 az 90% celkoveho predpokladaneho pohybu. Ostatni to vidi urcite jinak a ja nechci kvuli par pipum prejit ze zisku do ztraty.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi