Autor Téma: Metatrader na Linuxe  (Přečteno 73125 krát)

Offline dedek

  • LITE účet
  • Full Member
  • *
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #15 kdy: Po 03 Leden 2011, 21:41:48 »
To vawaver
     rad pomůžu a jsem spokojen že jsi mých par zmatenejch vet zpracoval do návodu, který snad pomůze linuxákum k přímému používání MT4.

Ondra

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #16 kdy: Po 03 Leden 2011, 21:48:09 »
rad pomůžu a jsem spokojen že jsi mých par zmatenejch vet zpracoval do návodu, který snad pomůze linuxákum k přímému používání MT4.
Vobec to nebolo zmatene, jasne, strucne, vystizne...presne som vedel co mam robit.
Prosim ta hodil by si oko na ten clanok ci je to dost vystizne aj pre laika?
http://www.liteforex.cz/podpora/82-metatrader-pod-linuxom.html

Pripadne to okomentuj aby to bolo este viac blbuvzdornejsie   ;) ja to nasledne upravim ak bude treba.

Offline dedek

  • LITE účet
  • Full Member
  • *
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #17 kdy: Po 03 Leden 2011, 22:43:10 »
To vawaver
    Článek je OK.

Nedá mi to a dám ještě něco do placu. Na další pracovní ploše neotevřeš druhou instanci LiteForex MT4, ale otevřeš tam jiný MT4 od jiného brokera. Problém je najít co nejpodobnější data (nebudu dělat reklamu a neřeknu od koho). Takhle jde jednoduše modelovat 2 až 3 monitorovou pracovní stanici. Mám sice jenom jeden monitor ale přepínáni mezi pracovními plochami je opravdu rychlé.

Musí se pouze nainstalovat další MT4 od jiného brokera a mužeš okamžitě spustit model dvoumonitorové stanice.

Je to pěkná hračka ale užitečnost si musí posoudit každý sám.

Ondra

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #18 kdy: Po 03 Leden 2011, 22:49:27 »
A LInux neumi rozsirit plochu tak, ze v jednom MT4 si naskladas vedle sebe treba i tri ctyri grafy?

A pripadne dalsi otazka, jde nainstalovat stenyho brokera ale do JINEHO adresare, aby s et o oddelilo a pak je poustet samostatne? Protoze to co popisujete by melo byt prece stejne protoze bude to vlastne jen jiny adresar, jestli to chapu spravne.

Ja to takto mam na Windows zcela bez problemu nainstalovany v ruznych adresarich a i pusteny dva tri MT4 na jedne masine a rozhazene po dvou  monitorech. To by prece melo byt stejne ne?

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #19 kdy: Po 03 Leden 2011, 22:59:10 »
To Stanicio & dedek
Popisovany problem poznam z Windows a jeho riesenie na Windows...bohuzial zatial som v Linuxe po tom nepatral ako to poriesit, doposial mi stacila jedna instancia MT4 a ked tak som si vystacil s prepinanim Profilov.
Ked tak mozeme skusit na to pozriet.  8)

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #20 kdy: Po 03 Leden 2011, 23:04:04 »
A LInux neumi rozsirit plochu tak, ze v jednom MT4 si naskladas vedle sebe treba i tri ctyri grafy?
Samozrejme ze vie, nie je medzi funkcnostou pouzitia ziaden rozdiel.  ;)
Ci pouzivas MT na Linuxe alebo Windows je uplne to iste.

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #21 kdy: Po 03 Leden 2011, 23:11:22 »
No ja se ptam, ze na 22" naskladam 3-4 okna s grafy vedle sebe. A kdyz mam propojeny monitory na rozsirenou plochu, tak jeste vic, ale to jsem zatim nijak nevyuzival.

Offline dedek

  • LITE účet
  • Full Member
  • *
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #22 kdy: Út 04 Leden 2011, 00:16:08 »
Omlouvám se, nechtěl jsem zavést diskuzi tímto směrem. Vždyť nakonec technika je v obchodování téměř nepodstatná. Z pracovních důvodů preferuju LINUX a tak ho používám i pro MT4. Všechny operační systémy umí více monitorů. Ve všech OS lze na jeden monitor umístit několik grafů a přepínat profily...

Naučil jsem se a preferuju přepínání pracovních ploch a tak to používám i s MT4. Je to jiný přístup než používá většina. Nemůžu říct že je horší nebo lepší je pouze jinej.

Chtěl jsem pouze ukázat že lze na linuxu používat MT4 a to se snad povedlo.

Ondra 

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #23 kdy: Út 04 Leden 2011, 00:27:14 »
V pohode, vsak to je jen dobre, ze se to probralo. Nekdo to muze potrebovat a o to vlastne jde, ukazat i jinou moznost, to je v poradku.

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #24 kdy: Út 25 Leden 2011, 18:54:08 »
to dedek:
Ondro, po vcerajsom update Wine mi prestal ist MT4. Po pusteni dostavam takyto error message (priloha).
Nevies prosim poradit co s tym?
Tento isty problem som mal aj s Codeweavers..bohuzial som to nevedel poriesit.
Dakujem.

Ubuntu 10.10 64bit

Offline dedek

  • LITE účet
  • Full Member
  • *
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #25 kdy: Út 25 Leden 2011, 19:07:17 »
U mne se zatím nic podobného nestalo. Tuhle hlášku jsem viděl než jsem nainstaloval dll knihovny. Zkus ty knihovny nainstalovat znovu a dej pak zprávu.

ondra

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #26 kdy: Út 25 Leden 2011, 19:11:02 »
Idem ich skusit nanovo prepisat a dam vediet...

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #27 kdy: Út 25 Leden 2011, 19:16:06 »
U mne se zatím nic podobného nestalo. Tuhle hlášku jsem viděl než jsem nainstaloval dll knihovny. Zkus ty knihovny nainstalovat znovu a dej pak zprávu.
Nepomohlo. Stale to iste dokola. Skusil som nahradit aj fonty.   :(

Offline dedek

  • LITE účet
  • Full Member
  • *
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #28 kdy: Út 25 Leden 2011, 21:04:38 »
Tak jsem si MT4 schodil taky no sem šikovnej kluk. Az to dam dohromady tak se ozvu.

Offline vawaver

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 626
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Metatrader na Linuxe
« Odpověď #29 kdy: Út 25 Leden 2011, 21:11:06 »
Netrpezlivo pockam na tvoju odpoved s riesenim.  ;)
Vopred dakujem