Veřejná diskuze > Forex diskusia
XAUUSD - zlato
opall11:
Krysa9 : v tvojom pripade bolo dobre sledovat ci sa vytvory DIVERGENCIA a na obrazku H1 je DIVERGENCIA a vtedy si mohol vstupit na long zase a mohla byt strata mensia. Ale pozor ! DIVERGENCIA sa nemusi naplnit !
-na obrazku je RSI 14 /cose/ ale mozes pouzit aj ine nastroje STOCH,MACD. Musis si to odsledovat a pouzit indicator aky ti vyhovuje.
;)
opall11:
Este som zabudol : jedna z moznosti ako vstupit do DIVERGENCIE, vid.obrazok
Stanicio:
Ja to sice nepouzivam, ale miva to dobre vysledky. Opal mas tam ode mne kamicku, j eto moc pekny postreh.
krysa9:
Opall11 díky za info ale v tu chvýly kdy se to otáčelo jsem uš nemohl dát žádný obchod kvuly marži ale tet uš to je jedno v pondělý to rozjedem nanovo. ;D
dupisek:
--- Citace: Stanicio So 17 Září 2011, 11:35:48 ---Co se tyce ovlivnovani demo a LIVE tak muzes byt klidny, opravdu tvuj obchod s 0,1 lotem (100 USD investice realne na trhu) nezahybe miliardovymi castkami na FOREX trhu. Vim, ze to tak vypada, ze cely svet ceka, az vlozim, tech svych 0,1 lot a pak si vsichni na svete reknou, jdem si pro tu jeho investici a rozhybe se to opacne. Ale je to o tom, ze presne jak jednas ty, jedna mraky dalsich lidi a mraky (v tomto pripade vetsi skupinka) proste jedna opacne a tak se strhava cena obracene. Je to proste o tom, ze to co ty vidis, vidi statisice dalsich lidi. A kdyz ty zadas ten obchod podle tech tvych pravidel, klidne dalsich 100 je zada naprosto stejne a 120 v ten samy okamzik zada opacne, nebot tam vidi zase neco jineho. Zkus proste byt mezi temi 120 a to je to ceho chces dosahnout.
--- Konce citace ---
Tak tohle je určitě pravda, ale v tom případě já jako malá myška v této obchodní džungli bez veškerých informací si nemůžu být jist absolutně žádnou analýzou teda co se týká třeba toho zlata. Nebo technická analýza může něco takového odhalit? Jednání jedné skupiny lidí a jednání druhé skupiny lidí přece analýza grafu nemůže odhalit, nebo ano? Přijde mi to jako předpověď počasí, které se ani v dnešní době kolikrát nepodaří přesně odhadnout. Beru to tak, že myšlení a chování lidí je technicky vzato absolutní neznámá pro lidi jako jsem já, když mi jsou takovéhle údaje skryty. Vím, že na úvodní stránce je indikátor pozic, ale objem už k dispozici není.
Jediné co mě v tomto případě napadá je obrácená psychologie. Například po dlouhé spekulaci se rozhodnu pro long, ale nakonec zareaguju obráceně a dám short. To bych mohl vyzkoušet, ale ze zkušenosti z jiných situací vím, že to stejně moc nefunguje. Pro člověka je problém vyřadit při spekulaci to vědomí, že nakonec bude reagovat obráceně. No ale vyzkoušet to můžu, za to nic nedám. :)
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi