Autor Téma: Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech  (Přečteno 11581 krát)

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Vhledem k dotazu co probehl zalozim tenhl etopic, kde se pokusime prodiskutovat docela opomijenou soucast chodu automatickych obchodnich systemu. zkusime s etu venovat Samostatne bezicim pcitacum ci na virtualnim ci dedikovanym serveru.

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech
« Odpověď #1 kdy: Čt 28 Duben 2011, 02:05:14 »
Urcite napiseme nejaky clanecek k tomu to tematu nebot je to na trochu delsi povidani a chce to take trochu probrat argumenty.

Ted si hlavne rekneme, ze pokud chcete mit bezici AOS 24 hodin denne bez neceho nize uvedeneho se neobejdete. Vyjimka je AOS ktery obchoduje jen nektere hodiny a pak se muze pouzivat i na mene narocnejsich systemech.

Protrvaly chod AOS se da pouzit nasledujici:

1. Normalni bezne pouzivane PC ci notebook, ktere bude bezet 24 hodin. ***  Ne ze by to neslo, ale je tu hrozne velke uskaly, ze na PC budete potrebovat neco delat neco vyrestartovat sem tam neco vytizi vykon, ci se zakousne a je to pak docela velky problem. cena navic zadna, pokud uz mate UPS.

2A. Normalni PC, ale nachystane JEN pro obchodovani a bezici 24 hodin *** podle me nejvhodnejsi varianta zvlaste v zacatku velmi vyhodne reseni. cena navic je ono PC a + UPS pokud ji jeste nemate

2B totez co 2A, ale jedna se o notebook

3. Virtualni server v hostingovem centru *** cenove relativne prijatelne, ale ztracite kontrolu nad PC a buhuzel se delite o vykon i prostredky s dalsimi lidmi, nemate kontrolu nad svym kodem, je totiz nekde jinde. Mesicni naklady a naklady na obcasnou udrzbu serveru, jelikoz s evetsinou nejedna u managed servery (coz muze by nekdy i vice jk rocni naklady na pronajem, protoze hodina prace technika je drazsi jak mesicni najem) zacina to nekde na 400 mesicne.

4. Dedikovany server *** dobre reseni pro odladenou aplikaci a ktera jiz bez problemu dokaze na sebe vydelat. Mate PC jen sami pro sebe a nesdilite vykon. Bohuzel zde take nemate uplnou kontrolu nad kodem stejne jako u VS. Cena cca 3x vetsi jak VS a take se obvykle nejedna o managemet sever, ktery jou pak cca 3x drazsi nez DS. DS zacina na cca 1500 mesicne


Z vyse uvedeneho vypliva hlavne pro rozbeh absolutne nejlepe varianta 2B pripadne hure 2A. Zbytek puzitelny je, ale vzdy ma vice nevyhod nez vyhod oproti variante 2B.

Varianty 1-2 ovsem maji spolecne dve uskali a to stale a kvalitni pripojeni k internetu a vypadek napajeni. Vypadek napajeni problem takvy neni to se da lehce zaridit pres UPS a u Notebooku, to navic je pak i 5-6 hodin chodu bez proudu. internet uz moc neovlvnite, ale provozovat AOS na nejake smohonce s WiFI poskytovatelem internetu neni uplne idealni reseni, ale poslon podle zkusenosti s vypadky Wifi poskytovatelu internetu.

Pdle me je nejlepsi poridit si bud novy normalni notebook, za cca 12-13 tisic s Windows 7 a nic nekolik let nebudete resit. K tomu odpovidajici zalozni zdroj (UPS) podle toho jak vam vypadva u vas sit. Obycejnejsi na cca 30 minut poridite za cca 2200. Nezapomente, ze samotny notebook vydrzi nekolik hodin chodu sam, ale potrebujete udrzet v chodu jeste k tomu i internet, porto ta UPS. Pokud mate neco za internet co nepotrebuje napajeni muzet UPS pak vynechat.
No ci pripadne, vzit nejaky starsi notebook, ten si nachystat a pouzivat ten, spousta lidi ma starsi notebook, ci se da starsi poridit za nejakych tech 4-5 tisic co jeste za neco stoji. Dulezita je hlavn ekonfigurace otebooku, aby byl co nejvice stabilni a standardni, tedy Intel CPU a Intel chip sada.

VYhody jsou jasne, mate vse pod strechu vse si ridite sami mate na dtim plnou kontrou, daleko lepe se kontroluji. Spotreba proudu je u notebooku cca 50-60W, takze i tohle je dobre.

p.s. osobne nemam problem pouzivat dedikovane servery, ale stejne bezim na variante 2A s UPS 1kW (vydrz cca 1,5-2 hodiny plneho provozu 2 PC), ktera me osobne vyhovuje nejlepe.
« Poslední změna: Čt 28 Duben 2011, 02:12:20 od Stanicio »

Offline cadmaker

  • V.I.P.
  • Hero Member
  • *
  • Příspěvků: 559
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
Re:Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech
« Odpověď #2 kdy: Čt 28 Duben 2011, 05:32:02 »
no, presne tohle jsem mel v hlave kdyz jsem napsal o pragmatickem pohledu :)
lip bych to ani ja nenapsal :)

Offline opall11

  • REAL účet
  • Sr. Member
  • *
  • Příspěvků: 269
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
Re:Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech
« Odpověď #3 kdy: Čt 28 Duben 2011, 07:35:39 »
Dobre si to vysvetlil, tiez som nad tym uvazoval a v konecnom dosledku pomer energie a polatok za internet je mierne lacnejsi ako este platit za VPS.

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech
« Odpověď #4 kdy: Čt 28 Duben 2011, 08:25:56 »
Ono je prave vzdycky potreba se na to podivat v sirsim pohledu a ne jen na cenu, protoze ta jen jeden z nekolika aspektu. A pak si zvolit spravnou metodu co vychazi nejlepe ve vsech smerech dohromady.

Offline krysa9

  • LITE/REAL účty
  • Hero Member
  • *
  • Příspěvků: 632
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech
« Odpověď #5 kdy: Po 03 Prosinec 2012, 21:23:52 »
Ahoj mám dotaz jde nainstalovat  MT4 ve Windows server na VPS.nebo spíš jaký je rozdím mezi normálnim XP a server windows?

Offline Stanicio

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 4 318
  • Karma: +48/-2
    • Zobrazit profil
    • www.liteforex.cz
Re:Obchodovani na samostatnem pocitaci ci na Virtualnich serverech
« Odpověď #6 kdy: Po 03 Prosinec 2012, 22:04:15 »
co se instalace tyce tak temer nic, jinak rozdil je propastny XP je stolni system a server 2008 a podobne jsou serverove systemy. tedy. Na serveru musite vse nastavit a povolit pro konkretniho uzivatele. vseobecne se da rici, ze na serveru se vam nestane vubec nic automatocky coz na XP je zase naopak snaha mit vsechno automaticky nastavene nebo na jeden dva kliky. Takze si na serveru musite hodn eveci udelat sami.
MT4 jde sazmorrme naistalovat i na windows server 2005 a 2008 SR2, kde to mame na obou na 100% odzkousene jine (2012) by nemeli mit problem, ale ty otestovane nemame nejlepsi na dnesek je jeste stale server 2008 SR2 a je jedno zda foundation, ci klasicke verze. Ke vsem serverovym verzim stejene pristupujete pres vzdalene rizeni.